Lena Maria Vendelius f.d. Klingvall | 16 Juli 19:30

16 juli kl.19:30

 

”Lyckliga dagar” med Lena Maria Vendelius f.d. Klingvall

Livet blir aldrig som man tänkt sig - det kan bli bättre! Lena Maria är mångkonstnären som inte lämnar någon oberörd. 20 år gammal blev hon känd genom SVTs dokumentär "Målet i sikte". Lena Maria föddes 1968 utan armar och med vänster ben hälften så långt som det högra normala benet. Trots dessa förutsättningar har hon bl.a. tagit två VM-guld med världsrekord i simning, gjort ca 70 turnéer som sångerska i Asien, gett ut ca 50 CD/DVD, blivit erkänd konstnär i Mun- & Fotkonstnärerna och blivit Manga figur i Japan.

I Januari 2008 fick Lena Maria ta emot medaljen av 8:e storleken av Hans Majestät Konungen, med Kungahusets motivering; "För framstående gärning som artist och idrottskvinna samt som förebild för människor inom och utom Sverige”.
I Juni 2017 gifte hon sig med Patrik och tog efternamnet Vendelius.

Lena Maria delar med sig av sina erfarenheter, anekdoter och berättelser från sitt liv. Med utgångspunkten att vi alla är unika med olika talanger och kvaliteter smittar hon sin omgivning att våga vara sig själv och se de möjligheter vi har. Ett inspirerande och nära möte som berör alla som får ta del av Lena Marias historia.

Konserten kommer att genomföras utifrån rådande restriktioner.

 

 
© Strandgården