Spring City | 25 Juni 21:30

25 juni kl.21:30

 

Tjejtrion kommer ursprungligen från samhället Malmbäck i de småländska skogarna. Alla tre har sina rötter i kyrkan, där de under uppväxten sjungit och musicerat tillsammans. Efter musikstudier på gymnasiet har de tagit olika vägar inom musiken men hösten 2017, när de fick förfrågan om att hålla en konsert på hemorten, för att inspirera unga att våga satsa på sina musikdrömmar, föddes idén om Spring City. Sex månader senare hade Spring City bildats och den 25 Augusti stod de som vinnare av Sveriges radio P4:s melodifestival P4 Nästa.
Efter vinsten har trion spelat in tre singlar och gjort en hel del konserter. Under våren 2019 släppte de låten By The Fire och senare under försommaren singeln Stay Cool som en del av samlingsskivan Musikchansen. Som start på 2020 släpper de sin fjärde låt, Had me at hey.

NOOMI: Vann riksfinalen av P4 Nästa 2016 med låten Intoxicated som sedan blev en av 2016 års mest spelade låtar på radio P4. Hon började sin karriär i USA genom att studera på Sarah Kellys Music School i The Woodlands TX och har släppt otaliga låtar sedan dess.

MIAH: Tog en andraplats i radiomusiktävlingen P4 Nästa 2017 med låten That’s when we all come falling down. Detta var starten på hennes soloprojekt och hon har släppt ytterligare ett par låtar sedan dess.

ANNIELLE: Utmanade på Svensktoppen 2010 med låten Summerlove och har sedan dess spelats flitigt på radio P4.
 
© Strandgården