Eva Bucksch - Konstutställning - 25 Juli och framåt

Ställer ut i receptionen 25 juli och framåt.

Jag bor utanför Stockholm, men det finns ingenstans jag känner mig mer hemma än i Vilshärad och Haverdal. Som liten var jag här en stor del av året. Nu hyr jag en stuga i Vilshärad några veckor varje sommar. Jag har rest en hel del och fotograferar var jag än är, men jag har inte hittat någon annan plats på jorden som ger mig ett sådant lugn, får mig så i balans och inspirerar mig så som havet, skogen och stranden mellan Vilshärad och Haverdal.
Jag fotograferar naturen, men inte på det dokumentära sätt som är typiskt för naturfoto. I mitt fotograferande vill jag återge verkligheten, men inte precis som den ser ut, utan mer som den känns. Jag vill försöka fånga och förmedla de känslor och stämningar jag upplever i naturen, och de fantasier den väcker hos mig. Jag tycker om att kunna använda foto, ett dokumentärt medium, för att visa just det vi inte ser.
Jag tycker om tanken på att det finns sådant som vi människor inte förstår. Att allt inte är utforskat och kontrollerat av oss. Jag vill att det ska finnas mysterier kvar i världen, och jag tycker om när naturen låter mig känna som om det fortfarande fanns något där som var orört av människor, något som vi ännu inte har kommit åt. Med mitt foto vill jag förmedla den känslan. Jag vill skapa bilder där man kan ana skogsrået och älvorna. Jag vill att mina bilder ska kännas sköna att se på, harmoniska som naturen ju är, men att de samtidigt också ska reta fantasin. Att de ska ge en aning om något mer än det man ser, få perspektiven att skifta och väcka nya tankar och idéer.

Fler av mina bilder finns att se på www.evabucksch.se

Det kommer vara möjligt att köpa vackra vykort från Eva i vår reception under konstutställningen. 

Välkommen!

 


 
© Strandgården