STRANDGÅRDSKYRKAN

 

Strandgårdskyrkan har under 50 år varit en plats för möten med Gud. Här har människor fått upptäcka Gud, kanske för första gången, fått en fördjupad Gudstro och gjort andliga erfarenheter.
I kyrkan möts vi för att fira gudstjänst eller andakt tillsammans. Du kan också komma hit för en stund av lugn och ro och vara ensam inför Gud. Vi hoppas att du inte bara får avkoppling och finner återhämtning för kroppen utan också att själen får ro och vila på Strandgården.
Utöver ett vackert kyrkorum som används vid gudstjänster, andakter och konserter används kyrkan till konferenser tillsammans med ytterligare två rymliga lokaler i samma byggnad.

Presentation av årets sommarpastor

 

Jag heter Teresia Lenngren och är bördig från Gustafs, utanför Borlänge i Dalarna. Jag bor nu i Bromma, Stockholm och har också bott i Alingsås. 

I juni och juli jobbar jag som sommarpastor på Strandgården. Jag läser just nu till pastor på EHS (Enskilda Högskolan, Stockholm), där Equmeniakyrkan har sin pastorsutbildning. Till hösten börjar jag mitt sista år på utbildningen.

I sommar kommer jag hålla i andakter och gudstjänster och min förhoppning är att du kommer och att vi har möjlighet att hålla några av dem utomhus. Jag kommer också att vara med i diverse verksamhet men också hjälpa till med andra uppgifter på gården. 

Förutom att studera ägnar jag min tid åt scout, handarbete och läsning. Jag har med mig garn och mönster för att sticka min första tröja och ett gäng böcker som jag tänkte läsa men även om jag sitter med det vill jag gärna prata med dig. 
Tanken är att temat på gudstjänsterna kommer följa kyrkoåret. Temat på de flesta andakterna kommer handla om livets resa, löst baserat och inspirerat på ”Kristens resa” av John Bunyan.
Jag ser fram emot att möta människor, planera och genomföra andakter och bada i havet och njuta av naturen.

Vi ses!

Sommarens program över andakter och gudstjänster hittar du här

 
© Strandgården